قزوین_ به گزارش بسیج، طی سفر دکتر عموعابدینی معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به استان از ۳ محصول دانش بنیان در مرکز رشد دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) رونمایی شد.
در این جلسه دکتر قاسم عموعابدینی معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر سید علی قاسم زاده رئیس دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)، دکتر فاطمه محمد بیگی نماینده قزوین،آبیک و البرز در مجلس شورای اسلامی، دکتر وکیلی رئیس سازمان برنامه و بودجه استان قزوین، دکتر جعفر احمدی رئیس پارک علم و فناوری قزوین و دکتر ابراهیمی رئیس پردیس علم و فناوری دانشگاه حضور داشتند.
محصول سامانه جامع تعامل صوتی با انسان شامل اجزای تشخیص گفتار، پردازش، زبان طبیعی و سنتز گفتار یکی از محصولاتی بود که توسط اعضا هیات علمی دانشگاه و با مدیریت دکتر ندا فرجی یامچلو و دکتر فاطمه نظری ساخته شده و از آن در این جلسه رونمایی شد.
دکتر فرجی درخصوص ربات دانش بنیان اظهار کرد: سامانه ارائه شده قادر است به صورت real time به تشخیص و تحلیل پرسشها پرداخته و با صدای یک انسان و به زبان فارسی به پرسشها پاسخ دهد و مزیت دیگر علاوه بر سرعت بالا و بی نیازی به اینترنت برای تعامل صوتی است که البته این سامانه در واقع واسط تعامل با chat gpt به زبان فارسی بوده و کاربر را قادر می سازد بدون نوشتن پرسش و صرفا با ادای پرسش chat با ربات تعامل داشته و پاسخی را که از chat gpt و جی پی تی دریافت میشود را بصورت صوتی و به زبان فارسی دریافت کند.
وی ادامه داد: جامع بودن تعامل صوتی و پیاده سازی هر دو جزء تشخیص و سنتز گفتار فارسی صرفا در یک برد سخت افزاری است از قابلیتهای ویژه این ربات است.
وی در پایان صحبتهایش عنوان کرد: قابلیت تعامل صوتی با انسان از فاصله نیم متری، بی نیازی به اینترنت برای تشخیص و سنتز گفتار، قابلیت بکارگیری چت جی پی، تی بصورت آنلاین در بخش پردازش متن و ارائه پاسخ متنی، شنیدن، درک و تحلیل گفتار و ارائه پاسخ با صدای انسان در زمان حقیقی و با سرعت بالا و نمایش پاسخ بر روی نمایشگر از دیگر مزایای سامانه جامع تعامل صوتی با انسان است.
دکتر محمد بی جن خان، عضو هیات علمی دانشگاه و طراح و سازنده "شیر خودکار تثبیت دبی" یکی دیگر از محصولات دانش بنیان در ادامه این جلسه بیان کرد: مزیت شیر خودکار تثبیت این است که به صورت تمام مکانیکی و بی نیازی به برق و تحویل دبی ثابت در محدوده مشخصی از تغییرات اختلاف فشار و کاربرد در فشارهای پایین است. همچنین از بازارهای هدف این محصول میتوان به تحویل حجمی آب در شبکه ۵۵۰ هزار هکتاری خوزستان، آبیاری تیپ، کاربرد محصول در شبکههای انتقال و توزیع آب شهری، آبیاری کم فشار، آبیاری ثقلی، در زمین های با شیب بلند، تحویل حجمی آب در چاه، ها با توجه به دبی مندرج در پروانه بهره برداری، توزیع عادلانه آب در چاه، ها با توجه به دبی مندرج در پروانه بهره برداری و توزیع عادلانه آب در شبکههای تلفیقی روباز و لوله اشاره کرد.
دستگاه تشخیص نشتی شیرهای گاز سومین محصولی بود که در این جلسه از آن رونمایی شد، دکتر طاهران عضو هیئت علمی و سازنده این محصولات درخصوص دستگاه تشخیص نشتی آب عنوان کرد: بارزترین ویژگی این مسئول حساس بودن آن نسبت به جریان صوتی است و آشکارسازی فرایندهای بسیار کوچک در موقعیتهای غیر قابل دسترس و در نویز شدید، نظارت مقرون به صرفه و کامل 24 ساعته در روز و هفت روز در هفته بر یک ساختار، سنجش غیر قابل فعال و بدون نیز به توقف فعالیت ساختار از دیگر ویژگیهای این دستگاه است.
در پایان این مراسم دکتر قاسم عموعابدینی، معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اظهار کرد: درخصوص محصولات تولید شده و اگر تولیدات، علمی هستند حتما باید اقدامات ثبت آنها صورت بگیرد و برای کمک به نخبگان و طراحان و تولیدکنندگان محصولات دانش بنیان نیز ما آمادگی خود را اعلام میکنیم و برای ایجاد انگیزه در جوانان نیز حاضر به اهدا تسهیلات تا سقف ۲۰ میلیارد تومان هستیم.
انتهای پیام/۱۰۱۰